DET BÖRJADE ÅR 1927
Året var 1927 den 1 april, då Gösta och Vera Johnsson kom till Helsingborg och startade Tågaborgs Damfrisering. Då hade man ett tresiffrigt telefonnummer, 259. Det var faktiskt samma år som brylkrämen lanserades.
Det var en mycket exklusiv salong som Gösta och Vera köpte som hette Darells, den salongen flyttade sedan ner på Kullagatan. När vår gamle kung, Gustav V, tillbringade sina somrar på Sofiero Slott gick han hit till salongen och klippte sig. I övrigt bestod kundkretsen av Friherrar och Friherrinnor.När Gösta och Vera tog över salongen i slutet av 20-talet använde de sig av torkhuvar, som på den tiden bestod av en fotogenlampa med en fläkt som avgav värme. I slutet av 30-talet köpte de en tysk Müholos, en något effektivare torkhuv som gick på elektricitet, som även kallades Bananhuv. Bananhuven hade två sladdar varav den ena kylde ner om det blev för varmt. På den tiden var det tångondulering som var modernt och kort hår var sällsynt. Damerna permanentade sig med så kallad värmepermanent.
1931 renoverade Gösta en salong på Karl X Gustavsgatan som han inredde till herrsalong, där hans bror Georg jobbade. Gösta jobbade då parallellt på de båda salongerna. De hade även hundtrimmning för 3 kr.
Under en period på 40-talet hade man hytter som separerades med draperier för varje hytt. Kunderna ville inte att någon skulle se om man färgade håret.
Hasse Alfredsson var en av kunderna som klippte sig på salongen.På 50-talet började Bengt Johnsson som liten pojke att hjälpa till på salongen, då blandade han schampo. På den tiden bestod schampot av kokt såpa, som man hällde på småflaskor. De stod sedan i en ställning som gjorde att schampot skulle vara lagom varmt. Det mest exklusiva schampot kallades Nonalkali. Blåelse kula späddes ut med vatten till en lagom färg för gråa hår som dagens silverschampo.
Prislista år 1953
Färgning 12 kr
Permanent 15 kr
Schampo och ondulering 3,50 kr
Klippning 1,50 kr
Barnklippning 1 kr
Permanent per lock 50-75 öre styck.
1969 var Bengt färdigutbildad och hade fått sitt gesällbrev. Han var andra generationen Johnsson på Tågaborgs Damfrisering. Efter att ha jobbat ett par år på salongen började han som instruktör och visningsfrisör på Helsingborgsföretaget Catsy. Han var bland de första frisörerna som reste till Vidalsasoon i London för att vidareutbilda sig. Bengt satt även i styrelsen för Frisörföretagarna i Helsingborgsavdelningen som är frisörernas branschorganisation. Frisörföretagarna står för kvalité och trygghet för både kunder och personal. För att få vara medlem i Frisörföretagarna krävs att du har en godkänd utbildning och driver en seriös verksamhet inom frisör och perukmakeri.
Bengt övertog salongen från Vera och Gösta 1983. 1986 totalrenoverades salongen med en engelsk inspirerande touch med en inredning av elegant mörk ek. I samband med att Bengt övertog salongen blev han invald i Intercoiffure. Intercoiffure är en exklusiv världsomspännande organisation där endast särskilt invalda salonger äger tillträde. I Sverige finns 60 medlemmar och internationellt har organisationen 2000 medlemmar. Organisationen förkortas ICD.
1995 började tredje generationen, Marcus Johnsson.
1996 ryckte Marcus in i lumpen och tjänstgjorde som frisör på HMS Carlskrona. Han hade en salong där han klippte och snyggade till både värnpliktiga och befäl inför de olika stadsbesöken ute i världen.
1998 blev Marcus delägare i Tågaborgsdamfrisering AB.
Marcus utbildade sig till examinator år 2000 och var ute på skolor runt om i Skåne och bedömde elever när de tog sina gesällprov. Två år senare blev Marcus ordförande i Frisörföretagarnas utbildningsnämnd i Skåne.
2004 totalrenoverades Tågaborgs Damfrisering och bytte namn till T.I.D.H, Tågaborgs Intercoiffure Dam och Herr. Man började arbeta med Kérastase som huvudleverantör och utbildade personalen i ett annat tankesätt. Man analyserar kunders hår och hårbottenproblem samt finner lösningar utifrån kundens behov.
Marcus blev ordförande för Frisörföretagarna i Skåne år 2006, en post han fortfarande innehar.
2005 valdes Marcus in i riksstyrelsen för Frisörföretagarna Sverige och mellan år 2007-2009 satt han som ordförande.
I januari 2012 tog salongen över grannlokalen. Efter 3 ½ månads slit nyöppnades salongen med en nästan fördubblad yta.